De 5 leukste attracties van de Veluwe in de zomer!

 

April staat voor de deur en dat betekent dat alle attracties weer open gaan de komende tijd. Wat is er nu leuker dan een lekker dagje uit met de kids tijdens een van de komende vakanties? De Veluwe heeft een enorme attractie-dichtheid dus om ‘de 5 leukste’ er tussenuit te pikken was behoorlijk moeilijk! Wij hebben er voor nu gekozen welke uitjes leuk zijn voor de hele familie én alleen in het hoogseizoen volledig geopend zijn.


Het Nederlands Openluchtmuseum

nederlands-openluchtmuseum-kinderen2.jpg

Ontdek dit museum waar de tijd heeft stilgestaan. Het Openluchtmuseum is ruim 80 voetbalvelden groot. De boerderijen, huizen en grachtenpanden zijn achtergelaten precies alsof ze nog bewoond zijn. Maak een leuk tramritje door het hele park en bezoek ook zeker de Canon van Nederland waarin onze gehele vaderlandse geschiedenis gepresenteerd wordt. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Allerlei oude ambachten worden getoond waarbij kinderen mogen helpen en op het Zaanse plein halen ze hun hart op met Oud Hollandse buiten spellen. Via deze link bekijk je alle activiteiten die worden georganiseerd worden in Het Openluchtmuseum.

De zomerprogrammering van het Nederlands Openluchtmuseum begint vanaf 29 maart 2019.

>> meer info check: www.openluchtmuseum.nlDe Spelerij & Uitvinderij

De Spelerij is een heel bijzondere speelplek. De meest ongewone speeltuin die je waarschijnlijk ooit hebt bezocht! Eigenlijk is het meer een doe-, samenwerk- en verwondertuin waar je samen met anderen de meest fantasievolle toestellen bedient en in beweging brengt. Je kunt hier de hele dag rennen, ravotten, klauteren en ravotten. De Uitvinderij is eigenlijk een grote werkplaats: her kun je zelf prachtige kunstwerken maken.

 
 

Met hout, metaal, piepschuim en plexiglas en verschillende machines en gereedschappen kun je je helemaal uitleven. De Spelerij & Uitvinderij is leuk voor jong en oud en het beste geschikt wanneer het jongste kind 4 jaar oud is. In de zomerperiode (1 april t/m 30 september 2019) is De Spelerij & Uitvinderij iedere dag geopend

>> meer info check: www.spelerij.nl
Apenheul

apenheul met logo.jpg

In dit groene dierenpark vind je bijna 300 apen. Daarvan loopt meer dan de helft gewoon los tussen de bezoekers! Spot jij ze allemaal? Voor kinderen is er de gratis loslopende apen spotkaart met handige zoektips. Ontmoet ook de slimme orang-oetans, speelse bonobo’s en mis de gorillapresentatie niet. Nieuw dit jaar is het Na-aaphuis, hier ontdek je zelf hoeveel jij op een aap lijkt! Apenheul is vanaf 30 maart 2019 weer geopend.

>> meer info check: www.apenheul.nl

‘t Veluws Zandsculpturen Festijn 2019

Dit unieke dagje uit heeft ieder jaar een ander thema en dit jaar is dat “Reis om de Wereld”. Tijdens je bezoek aan deze editie ga je even op reis: je boardingkaart lever je in bij binnenkomst en al snel sta je voor een enorme skyline van maar liefst 18 meter met de meest beroemde gebouwen ter wereld. En dit is nog maar het begin van de reis! De onderwaterwereld, grappige en herkenbare vakantiesituaties, mooie eilanden en de bekendste musea komen allemaal aan bod. Het Zandsculpturen Festijn in Garderen is vanaf 12 april t/m 2 november 2019 geopend van maandag t/m zaterdag.

>> meer info check: www.zandsculpturen.nl


Julianatoren

Jul_Julia_meneer_Kaasgaaf_foto Julianatoren.jpg

Tot eind oktober kunnen kinderen zich hier weer heerlijk uit leven in de meer dan 60 attracties. Dit jaar is er zelf een nieuwe attractie bijgekomen: een kleine valtoren! Kinderen kunnen zich hier de hele dag uitstekend vermaken en zullen van alle inspanningen heerlijk slapen. Ook worden er regelmatig shows opgevoerd. Julianatoren is vanaf 19 april 2019 weer geopend.

>> meer info check: www.julianatoren.nl


Ook erg leuk!

Zoals gezegd zijn er op de Veluwe nog veel verschillende attracties die het gehele jaar geopend zijn en ook leuk zijn om met de hele familie te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Burgers’ Zoo in Arnhem, het Watermuseum (ook in Arnhem), Kinderparadijs Malkenschoten, Het Oude Ambachten en Speelgoed Museum én natuurlijk niet te vergeten Het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Genoeg te doen voor jong en oud dus op de Veluwe! Boek nu snel een verblijf op Bungalowpark Hoenderloo via 055 378 1808 óf onze website.

Tot snel!

Patricia tekst.png